A legjobb filmek mostanában

Nem szeretem a horrorfilmeket, és a legtöbb esetben a kottáikat és a filmzenét sem. De a sorozat és film pontszáma annyira felkapott, hogy mégis kénytelen voltam meghallgatni. A legjobb horrorfilmek hanghatásai nagymértékben támaszkodnak a hangeffektusokra, hogy újrateremtsék a film jeleneteit, ahol a növekvő feszültség a hallgatási élmény részévé válik (még a látvány nélkül is). Ez a partitúra egy önálló élmény is lehet, egy horrortörténetet mesél el, amely éjszaka ébren tart a hangtervezésen és a zenei feldolgozásokon kívül. Része a hagyományos filmnek, amely olyan nagyszerű, elsöprő hangokat kölcsönöz, amelyek magával sodortak téged (és a karaktereket) az utazás során. Manapság sok modern zeneszerző nem igazán szereti ezt,és általában nem is működik a legtöbb filmmel.

Doyle pontszáma az Arnold Schwarzenegger élete című filmhez ezt teszi. Hallgassa meg a kottát, és néha viktoriánusnak tűnik, míg más pillanatok egyenesen a hollywoodi aranykorból szólnak. Doyle-nak van néhány kifejezetten klasszikus hangulata a legtöbb általa jegyzett cucc körül, és egy Agatha Christie-gyilkosság-rejtély adaptációja lehetőséget kínált arra, hogy a nézőket magával ragadja egy összetett és többrétegű időkapszulát 1937-ig.

Néhány diegetikus daltól eltekintve amelyeket a jeleneten belüli elektronikus eszközök játszanak, a filmzenéjének súlya a zenekari hangszerek és a könnyű szintetizátorok keveréke. A kombináció remek munkát ad a hideg és nyugodt zenék közvetítésében, de egy kényelmetlen élt is hordoz, amely bármelyik pillanatban megváltozhat – ez szinte szükséges minden jó thrillerben, és különösen abban, amely a főszereplő mentális egészségére összpontosít.

Martinez olyan egyszerűséget talál a partitúrában, amely nem biztos, hogy olyan hatékony, mint az önálló zenehallgatás; a zene Steven Soderbergh felvételi iránya mögött a legjobb. Ám az összhatás, amelyet a pontszám a filmre hoz, segített bebiztosítani a végső helyet ezen a szűkített listán.

Ez az öt teljes film (és különösen a kottaik) a műfajok és stílusok meglehetősen széles skáláját fedi le. 2022 jó év volt a filmek sokszínűsége szempontjából, és nagy esély van arra, hogy ez a tendencia folytatódik egészen a díjszezonig. Nehéz kitalálni, mi lesz a kritikusok kedvenc filmzenéje, de érdekes lesz látni, hogyan áll össze.

Végül is minden ranglista legjobb része az, hogy az embereknek megvan a saját gondolataik és véleményük a témáról. Tehát hallgassa meg a megjegyzésekben azokat a filmzenéket, amelyeket figyelmen kívül hagytam vagy túlzásba vittem.

Drew Gula a Soundstripe tartalommarketing írója, egy olyan cég, amely az alkotók és a vállalkozások számára olyan erőforrásokat biztosít, mint a YouTube háttérzene és hangeffektusok.

filmeksorozatok's Ownd

0コメント

  • 1000 / 1000